Kismama napló kicsit máshogyan

A gondolattól az utolsó nyomásig avagy egy kismama naplója kicsit másképp.

Bejegyzések

Utolsó kommentek

  • Birdy08: először is itt is gratu, no és a lényeg: alapvetően imádom a stílusod, szóval a rekeszizmokat felkészítettem az elkövekező 8 hónapra:)) és minél több infót oss meg velük:) millió pussz Zigótádnak is... (2011.09.15. 22:00) Zigóta - a kezdetek
  • Utolsó 20

Fogzik a baba

2012.11.26. 16:57 - Trafficante

Címkék: fogzás immunrendszer étvágy 8 hónap cebion

toothfairy.jpgNagyon édes kép amikor a babának jön a foga. Ami egy  évekoráig bármikor megtörténhet kinek mikor kezd el kopogni az a kicsi fog. Persze már akkor jönnek a családi találgatások, mikor még szinte csak a burok repedt el, hogy mikor is fog kibĂşjni az a fogacska.

Most 8 hónapos, a családi jósda korábbra várta, mert apapalántának már korán jött és egyszerre sok, én erről nem tudok nyilatkozni, hogy mikor is kezdtem el mindent rágcsálni. Az elejét megúsztuk kisebb nyálazzással és harapdálásokkal. Kicsit amikor bele nyilal gondolom, hogy bele nyilal olyan mintha átfutna rajta a hideg.

Nem egyszerű. Mosolyogva néztem végig ahogy rág mindent ami a keze ügyébe kerül csak a csodaszupi rágókát nem akarja szájába venni, kedvenve a lában levadászása utána jön a többi testrészem amit ér, majd a játékok.

Ha az étvágya csökken azzal nincs gond, ilyen korban egy jól irányzott túró rudi kiigazítja a táplálkozást azonban a kicsik immunredszere ami amúgy sem egy Egri vár legyengül és elkapnak fűt fát, bacit, vírust. Nekünk pont így ősszel jönnek a fogak így vele együtt a gyengülés és egy kis hurutos hívatlan vendég is beköszöntött. Egy kezdő anyuka mint én, aki cikázik az orvos a védőnő a család a barátnők és a saját megalkotott véleménye között, bizony a nózi folyást betudhatja a fogzás eredményének, de amikor már nem csak szipog de már folyik is na akkor azért érdemes elmenni a doktornénihez. Sőt ha elfogadjátok tökéletlen tanácsomat a következő bébinél tuti fogzás előtt már megtámogatom a kis védtelen védekező rendszerét egy kis Cebion cseppel.

Szóval, most átesik Dorka élete első nagyobb betegségén. De ennél nagyobb baja ne legyen.

Aztán lassan már össze kell dugnunk a fejünket fogtündérrel, hogy mit hozzon ha egy fog búcsút mondd. :)

Megyek is megpuszilgatom. Olyan lett a hangja, mint egy New Orleans-i bár énekesnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://varandosag.blog.hu/api/trackback/id/tr914926701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása